banner.jpg
Mázli szerencséje

Mázli szerencséje

 

Az öt hónapos, alig két kiló súlyú csont sovány kutyát egy családi házban találták magára hagyva az egyik észak-dunántúli faluban. A házban előtte "állatvédők"  laktak, akik éppen tevékenységük miatt használhatták ingyen az ingatlant. A falubeliek szerint legalább tizenöt, ha nem több kutya halt éhen a magukat állatvédőknek tituláló fiatal párnál, akiknek egy hete a színét sem látták. A horrorisztikus történet egyetlen túlélője a csöppség, aki most Várpalotán, Szabó Éva otthonában, rongyokba csavarva, infralámpa alatt, infúzióra kötve harcol – merthogy, bár elsőre tán esélyt sem adtak neki, élni akar.
Az apró fehér kutya most öt hónapos. Kezelő állatorvosa, Moharos Roland szerint fajtája és kora alapján kétszer ekkorának és legalább 15 kiló súlyúnak kellene lennie. Ezzel szemben alig két kilós. Olyan fejlődési rendellenességei vannak, ami arra utal, hogy sosem táplálták rendesen. Amikor rátaláltak, már napok óta folyadékot sem tudott magához venni – kihűlt és szájzára alakult ki. Mondhatni egy-két órán múlt az élete. Hajszárítóval melegítve, és cukros vízzel itatva hozták vissza az életbe. Az első laboreredmények viszont biztatóak, Mázli veséje – ahogy megmentői nevezik – nem állt le teljesen, vérszegény és gyomra is alig működik, így talán hosszú hónapokig kell speciális táplálékot kapnia. De már van esélye – mondta a doktor, aki azt is hangsúlyozta, életében nem látott még ilyen szörnyű állapotú kiskutyát, akiből valóban szinte már csak a csontok maradtak. A falubeliek szerint Mázlinak nyolc testvére pusztult el, illetve több befogadott, mentett kutyusról is tudnak, amelyek egyik napról a másikra tűntek el – a párt pedig az utóbbi időben elég gyakran látták nylon táskákkal a kezükben sétálni a dögkút felé.
A várpalotai állatvédő aktivisták teljesen elképesztőnek tartják a történetet. Vezetőjük, Szabó Éva, aki most a túlélő picit ápolja, elmondta, mindenben támogatták a párt, mert azok állatvédőknek adták ki magukat. Egyik aktivistájuk szerzett nekik házat, ahol lakhattak, bútorokat, mosógépet, és partneri kapcsolatban működtek. Többször vittek hozzájuk ideiglenes befogadásra mentett kutyusokat, s hozzájuk persze havonta 60-70 kiló kutyatápot, húst és gyógyszereket. „Hová tűnt mindez? Mert, hogy nem a kutyák kapták meg az biztos. Talán ők ették meg, vagy kivitték a lomis piacra, ahová árulni jártak és eladták” – mondta az állatvédő aktivista. Hozzátette, feljelentést tettek a rendőrségen állatkínzás és csalás miatt is.

A faluban, melynek nevét éppen ezért le sem írjuk, mindenki felháborodott és retteg. A fiatalok ugyanis életveszélyesen megfenyegették a szomszédokat, amikor azok szóvá tették nekik, hogy halálra éheztetik a kutyákat. „Volt, hogy már én vettem tápot a kutyáknak, meg vizet csempésztünk be nekik, mert nem bírtuk nézni a szenvedésüket. Kértem is őket, hogy adják nekem legalább az egyiket, de hallani sem akartak róla” – mesélte az egyik utcabeli. Úgy tudjuk, több falubelit fenyegettek meg azzal, hogy agyonveretik őket, ha szólni mernek bárkinek az elpusztult ebekről.

 

 
(Forrás: infogyor.hu)

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a