banner.jpg
Mentett kutyából járőr kutya

Mentett kutyából járőr kutya

A biztos haláltól mentették meg, most egy vagyont ér Siófok büszkesége. Dongi, a német juhász a várost védelmezi majd. Egyenruhás kutya lett belőle.

A meredek parton még egy ember sem tud kimászni. A járókelők közül sokan látták, hogy a németjuhász úszik a vízben, de egyedül nem tudták kiemelni, ezért riasztották az állatvédőket. Végül hárman tudták csak kiemelni a Sióból.

Dongi már jól van. Majd kiugrik a bőréből, úgy várja, hogy foglalkozzanak vele. Kiképzője azt mondja: Dongi nagyon ragaszkodó, erőszakkal nem szabad fegyelmezni.

Az állatvédők a kutyába ültetett mikrochip alapján megtalálták a gazdáját, akitől elszökött, mielőtt a Sióba esett volna. A gazda azonban beteg lett, és lemondott Dongiról.

A Városőrség a Siófoki Állatvédő Alapítványnál figyelt fel a németjuhászra, eztán döntöttek úgy, hogy Dongi kiképzésébe érdemes energiát fektetni. Az okos négylábút meglehetősen gyorsan, egy hónap alatt készítették fel fizikailag és mentálisan a hétvégén megtartott engedelmességi vizsgára, ahol gond nélkül vette az akadályokat.

Dongi a Siófoki Állatvédő Alapítvány szeptemberi  örökbefogadó napján a nagyközönség előtt is bemutatkozott. Tudásáról szombaton a kutyamenhely látogatói előtt adott számot, ezt követte a vasárnapi vizsga, amelyen a négylábú eredményesen szerepelt.

 A kutyának már csak az van hátra hogy hozzászokjon leendő vezetőjéhez, hiszen a köztük kialakuló kapcsolat a későbbi járőrmunka egyik legfontosabb tényezője lesz, hogy ember és kutya összeszokott párosként végezhesse munkáját a város rendjének és biztonságának szolgálatában.

(Forrás: siofok.hu, kapos.hu)

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2020 - CityDogs Készítette a