banner.jpg
Népszigeti Kutyasuli

Népszigeti Kutyasuli

A Népszigeti Kutyaiskola újító, kutató, nyitott hozzáállásáról híres. Ennek eredményeként nemrégiben meg is született saját módszerünk, a Tükör módszer.

A kutyasuli 1990 őszén alakult, és elsők között tűzte ki célul a motivációs kiképzési technikák meghonosítását, hadat üzenve az akkor még uralkodó terrorisztikus módszereknek. Nagy fába vágta a fejszéjét az iskola azzal a tervvel, hogy olyan kutyás kultúrát terjesszen el, ahol mind a kutyatartó, mind pedig környezete jól és biztonságban érezheti magát. A városok, parkok és utcák kutyaszéklet tengerének megszüntetése, a rossz tartási körülményekből és a gazdák tájékozatlanságából adódó balesetek megelőzése mind olyan problémák, melyeken változtatnunk kell.

Szerencsés helyszínt találtunk mindehhez, a Népsziget könnyen megközelíthető BKV-val és autóval is, a foglalkozások után a gazdik nagyokat sétálhatnak kutyáikkal a több kilométeres Duna-parton és az ártéri erdőkben. Nagy melegben pedig akár a Duna vízében is hűsíthetik négylábú társaikat.

A kutyasuli szakmai irányítását az alakulástól a mai napig Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója látja el. Ő számos versenyző felkészítője és több világbajnokság résztvevője volt, majd nagyot fordult vele a világ és onnantól a kutya és az ember kapcsolata, a gazdák tanítása került érdeklődésének középpontjába. Lelkesedése, kíváncsisága sokakat magával ragadott az évek során, az iskola aktív klubtagsága ma közel száz fős. Szakmai kutatásainkat kis csoportokban folytatjuk, hiszen mindig van még mit tanulni, kutatni!

Az iskola évekkel ezelőtt elsőként állt át a tanfolyami rendszerre, mert úgy éreztük, hogy szükség van a magasabb szintű szervezettségre ahhoz, hogy a tudásunkat kellő hatékonysággal átadhassuk. Az idő minket igazolt, a rendszer kitűnően működik. Büszkék vagyunk rá, hogy a Tükör módszert egyre több kutyaiskola veszi át tőlünk, akárcsak az általunk létrehozott  Ebathlon nevű kutyás játékot és a mára önálló lábra álló K99-es vizsgarendszert, ahol kezdő kutyástól a profi versenyzőig, mindenki talál magának kihívást a különböző ágazatokban.

Bár alapvetően a közös hobbi, a kutyák iránti rajongásunk köt össze minket, az iskolán az emberi kapcsolatok is ugyanilyen fontosak. Ha időnk engedi, szervezünk kirándulást, szalonnasütést, bográcsozást és egyéb szakmai vagy szabadidős programokat. Kedvencünk a nyári kutyás tábor, ami a legjobb kutyás nyaralás. Az iskolának van egy belső honlapja, csak klubtagok számára, itt van saját fórumunk, levelező listánk, cikkgyűjteményünk és fotóalbumaink. Minden klubtagunk és oktatónk egyszer kezdő gazdiként jött le az iskolára, így tehát mindenki előtt szabad az út, hogy klubtársunkká, kollégánkká váljon.

1044 Budapest, Zsilip utca 2/c
telefon: +36 30 942 5889
e-mail: tanfolyam@kutyasuli.hu

weboldal

facebook

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a