banner.jpg

Fekete-cser mosómedvekopó (Black and Tan Coonhound)

A látszat néha csal, ami ezen fajtára kifejezetten igaz, hisz első ránézésre egy nagyon kedves, ragaszkodó, bújós házikedvencről van szó. Viszont az új gazdinak nem árt tisztában lenni azzal, hogy egy vérbeli, éber vadászkutyát takar a kopó kabát.

Észak-Amerikában a mosómedve bekerítésére, fára űzésére használják. A fajtát az angol véreb és a fekete-cser rókakopó keresztezéséből tenyésztették ki. Kitűnő száglásának köszönhetően gyorsan megtalálja prédáját. Alkalmazzák még szarvas, medve, hegyi oroszlán és más nagyvad vadászatra is. Csupa izom és erő, amely képessé teszi nagy távolságok bejárására. Gyors és éber, ritmikus léptekkel halad célja felé. Saját, egyedi hangját a gazdák már nagy távolságból felismerik.

Nagyon hűségesek és barátságosak és imádják a családjukat. A fajtára jellemző a társaság kedvelő életmód, de ne lepődjünk meg ha egy-két egyed egy kicsit visszahúzódóbb a kelleténél. Az idegenekkel szemben egy kicsit tartózkodóak, de nem harapósak.

Nem elsőkutyás gazdinak ajánlott, mert erős, türelmes és folyamatos irányítást igényel. Ha nem figyelünk rá eléggé, könnyen a fejünkre nőhet. Amennyiben fizikálisan és mentálisan nincs lefárasztva a kutya, vagy nem megfelelően van nevelve, szeparációs szorongás léphet fel a kutyánál, mely később önpusztításba fordulhat át.

 
Méret XL
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Vadászkutya tehát mindenevő. Táp, házi koszt, nyers hús, zöldségek, szinte mindegy.

 

Nem igényel sok gondozást, szőrének gyors átkefélése és a heti fültisztítás elegendő. Sajnos jellemző a fajtára a szürke hályog kialakulás és a véralvadási zavarok.

 

Tökéletes szaglása és hallása miatt mentő és kereső kutyaként is alkalmazható. Imád labdázni, engedelmességi feladatokat teljesíteni és agilityzni.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a