banner.jpg

Kangal

A mai napig az FCI által nem elismert kutyafajta. Törökországban elismert és gyakori a Sivas térségben a parasztok és a katonaság tenyészti őrző-védő kutyaként, míg régen kutyaviadalok első számú résztvevője volt. Törökországból tilos kivinni, mivel "természet védelem" alatt áll, bár azért valahogy csak-csak kijut, mert találkozni importkutyákkal Európa más országaiban is.

Önállóan képes döntést hozni az adott helyzetben, de ha kell engedelmes és kezelhető. Okos és türelmes. Az idegenekkel szemben bizalmatlan a félelem agresszióig is fajulhat. Domináns és verekedős idegen kutyákkal. Felsőbbrendű lénynek gondolja magát, amit idegen kutya láttán a hátára kunkorodó farkával tudtára is ad. Falkaösztöne nagyon fejlett a falkatagokkal rettentően türelmes és békés. Szerencsére a falkába tartozik a gazda és annak családja is, így hozzájuk nagyon ragaszkodik.

 
 
Méret XL
Viselkedés Lelkes őrző-védő, Okos, agyafúrt
Életstílus Aktív, Nem aktív
Lakóhely Kertes ház
Háztartás Család gyerekkel, Család gyerek nélkül, Egyedülálló

Táppal vagy direkt neki elkészített házi koszttal egyaránt etethető. A házi koszt alatt nem az összeöntött ovimaradékot értjük.

Hetente egyszer puha gumikefével fésüljük át a szőrét. Havi egyszer érdemes megfürdetni.

Elég mozgékony fajta, de nem esik nehezére az egész napi fekvés sem, viszont a méretei miatt inkább kertes házba ajánlott.

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2021 - CityDogs Készítette a