banner.jpg
A kutyák arcduzzadásának okai

A kutyák arcduzzadásának okai

Számos oka lehet annak, hogy kutyája arca duzzadt. Mivel az arc duzzanata egy mögöttes probléma jele, ezek a kutyák gyakran más betegség tüneteit is mutatják , például letargiát és étvágytalanságot.

Allergiás reakció

Ha egy kutya arca hirtelen megduzzad, azt általában allergiás reakció okozza. Az allergiás reakciókat poloskacsípés, méhcsípés, védőoltás , gyógyszerek, bizonyos élelmiszerek, pollen és egyéb környezeti allergének okozhatják.  Az allergiás reakciók gyulladásos reakciót váltanak ki a szervezetben. Ez csalánkiütéshez és duzzanathoz vezethet, elsősorban az arcon. Különösen a pofa és a szemhéj duzzanata figyelhető meg. A nyak is megduzzadhat, és még a légzést is befolyásolhatja. Egyes allergiás reakciók gyorsan súlyosbodnak, és súlyos légzési problémákhoz vagy akár görcsrohamokhoz vezethetnek . Az enyhe reakciók általában javulnak kis beavatkozással, de a nagyobb reakciókat vészhelyzetnek tekintik.

Fogászati ​​problémák

Az arc duzzanata összefügghet a fogak vagy a száj problémájával.  A fogak tályogjai és egyéb fogászati ​​fertőzések mélyen az íny alá kerülhetnek, és a zsebet gennyel tölthetik meg . Ez általában azt okozza, hogy a kutya arca megduzzad, különösen a szem alatt. A törött fogak, a szájsérülések és a fogágybetegség szintén megduzzadhatja a kutya arcát.

Sérülés

Az arc, a fej vagy a bőr sérülése az arc duzzadásához vezethet. Az olyan gyakori sérülések, mint az állatok harapása és más sebek duzzanatot okozó fertőzésekhez vezethetnek. A kígyóharapás gyakran az arc és a nyak duzzadását okozza, még akkor is, ha a harapás a test más részén található.

Daganatok

Az arcon és a fejen rendellenes növekedések fordulhatnak elő.  Néha rákos daganatok fájdalmat és nyomásnövekedést okozhatnak . Akár jóindulatúak, akár rosszindulatúak, az arcdaganatok elterjedhetnek és növekedhetnek, ami károsíthatja az arc idegeit, izmait és csontjait. A ciszták folyadékkal teli növekedések, amelyek gyakran jóindulatúak. Azonban meglehetősen nagyokká és láthatóvá válhatnak, különösen az arcon.

 

 

A kutyák arcduzzadásának okai

Az arcduzzanat kezelése kutyáknál

Hogyan lehet megelőzni a kutyák arcduzzanatát

 

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a