banner.jpg
A kutyák legfurcsább szokásai

A kutyák legfurcsább szokásai

Farokkergetés, ürülékevés, meghempergés a felborult szemetes tartalmában… A kutyák sok furcsaságot művelnek, amelynek okát a gazdi nem feltétlenül érti. A cikkünk 5 gyakori kutyaszokás okát tárja fel.

1. Miért kergeti a kutya a saját farkát?

Sok gazdi nézi nevetve a kutyáját, és irigyli, hogy még játék sem kell neki ahhoz, hogy ne unatkozzon, elég az egyik saját testrésze. A farkát kergetve szinte sosem fárad el, csak rója a köröket. Ennek oka, hogy a kölyökkutyák még nem feltétlenül tudják megállapítani a farkukról, hogy az hozzájuk tartozik, így előszeretettel kergetik. De az is lehet, hogy valami irritálja az eb bőrét, és csupán meg akarja vakarni.

2. Miért hempereg meg büdös dolgokban?

Bosszantó, ha a kutya a séta alatt meghempereg egy másik kutya ürülékében vagy valami hasonlóan büdös dologban, majd így szeretne visszatérni a lakásba. Ennek oka általában az, hogy ott szeretné hagyni saját szagát a másik, jóval intenzívebb helyett.

 

 

 

 

3. Miért tüsszent fordítva?

Ha a – főként idősebb – kutya levegőt szív be, horkantó hangot hallat, és látszólag fulladozni kezd, azaz úgy tűnik, mintha fordítva tüsszentene, valószínűleg valami irritálja a torkát. Ez lehet egy fertőzés, egy túl intenzív szag vagy akár egy szőrcsomó is.

4. Miért nézi szukakutyának a gazdi lábát?

Nem feltétlenül a párzási vágy hajtja a kutyát, ha ráveti magát a gazdi vagy a vendég lábára, egy párnára vagy egy plüssjátékra. Kölykök és felnőttek, kanok és szukák egyaránt csinálhatják ezt, akár játékból vagy unaloműzésként is.

5. Miért eszi meg a saját ürülékét?

Sok gazdi kapta már rajta a kutyáját, amint az saját ürülékéből lakmározik. Ezen szokás gyökere, hogy az anyakutya feltakarít kölykei után, azaz megeszi az ürüléküket, hogy a kicsik higiénikus környezetben nevelkedhessenek, illetve a ragadozók ne találhassanak rájuk szag alapján – utóbbi veszély persze a házi kedvenceket nem fenyegeti, azonban a szokás mint túlélési ösztön máig megmaradt náluk.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a