banner.jpg
Az arcduzzanat kezelése kutyáknál

Az arcduzzanat kezelése kutyáknál

A kutyák arcduzzanatának megfelelő kezelése általában az októl függ. A kezelés megkezdése előtt fontos, hogy tanácsért forduljon állatorvosához.

Az extrém allergiás reakciók és súlyos fertőzések a légutak megduzzadását okozhatják, ami akadályozhatja a légzést. Ez vészhelyzet ; azonnal forduljon a legközelebbi nyitott állatorvoshoz.

Az enyhe vagy közepesen súlyos allergiás reakciók otthon is kezelhetők gyógyszeres kezeléssel. Egy reakció enyhe vagy közepesen súlyos, ha a kutya normálisan lélegzik, és viszonylag normálisan viselkedik (legfeljebb enyhén letargikus). Ezekben az esetekben állatorvosa vény nélkül kapható antihisztamin adását javasolhatja. Ha kutyája arca más okból (vagy ismeretlen okból) megdagadt, a következő lépés az, hogy kutyáját állatorvoshoz kell vinni vizsgálatra. Állatorvosa kezelést javasol a diagnózis alapján.

Fogászati ​​vagy szájproblémák miatti arcduzzanat professzionális fogászati ​​munkát igényelhet. A kutyát gyakran először antibiotikumokkal és gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel kezelik, mielőtt altatásra és teljes fogtisztításra és vizsgálatra kerül. Fogászati ​​röntgent lehet készíteni, miközben kutyája altatásban van. Az októl függően előfordulhat, hogy az állatorvosnak ki kell húznia a fogát, vagy másfajta szájsebészeti beavatkozást kell végeznie. Lehetséges, hogy kutyáját hazaküldik antibiotikumokkal a fertőzés kezelésére vagy megelőzésére.

Ha az arc vagy a fej sérülést szenvedett, a kezelés a sérülés súlyosságától függ. A súlyosság meghatározásához röntgenfelvételekre lehet szükség. Kezdje a szükséges elsősegélynyújtással, majd azonnal forduljon állatorvoshoz. A kezelés gyakran antibiotikumokat, gyulladáscsökkentő szereket és támogató kezelést foglal magában. A súlyos sérülések műtétet igényelhetnek. A kígyócsípéseket támogató kezeléssel és néha antiveninnel kezelik (ha rendelkezésre áll és szükségesnek ítélik).

Ha állatorvosa daganatra és/vagy rákra gyanakszik, további vizsgálatokra lesz szükség, hogy többet megtudjon. Állatorvosa javasolhat vérvizsgálatokat, röntgenfelvételeket és magának a daganatnak a vizsgálatát (általában finom tűvel aspirátumot vagy biopsziát küldenek egy patológusnak mikroszkópos elemzés céljából). A kezelés a diagnózistól függ. A rákot kemoterápiával, sugárzással és/vagy műtéttel kell kezelni.

A kutyák arcduzzadásának okai

Az arcduzzanat kezelése kutyáknál

Hogyan lehet megelőzni a kutyák arcduzzanatát

 

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a