banner.jpg
Éttermi kalandok

Éttermi kalandok

2013.10.20. - Citydogs

"Takarodjál már ki a kutyáddal!" Vagy a kultúrált forma, ami ugyan kedves, de attól még a végeredmény ugyanaz: "Elnézést, de ha beengedem a kutyát, megbüntetnek. Sok problémánk volt már belőle." Kikullogtok és balra nézve konstatáljátok az ápolatlan, áporodott baráti társaságot, akiknek csak a lélegzetvétele több parazitát tartalmaz, mint a kutyádé. A szituáció ettől még érthető, nagyjából mind a vendéglátós, mind az elzavart vendégek szempontjából.

Pedig az a helyzet, hogy nem sok udvariatlan büdös kutya van, hanem inkább sok figyelmetlen gazdi, akik nem foglalkoztak azzal, hogy másnak nem biztos, hogy jó érzés kutyaszőrös és nyálas kézzel kapaszkodni az esti korsó sörbe, vagy a csajok randi-nadrágjának alsó lábszárra koncentrált részére, nedvedző szőrcsíkokat tapasztani. Az sem jobb, ha a kutya alkalmanként átugat a szomszéd asztalhoz, maradék csontok kikunyerálása végett. Mert neki teljesen mindegy hol van, neki csak az számít, amire következetesen ránevelték. Az a gazdik önkritikáján múlik, hogy pontosan tudják, a kutya alkalmas-e kocsmajárásra, vagy netalán Michelin csillagos étteremben asztal alatt fekvésre. És mivel a világ tényleg sokszínű, attól is jó, hogy vannak emberek, akik nem szeretik annyira a kutyákat és attól is jó, hogy vannak, akik pedig igen, emiatt célszerű ennek a kritikai érzéknek igencsak fejlettnek lennie, mert különben ártatlan és jólnevelt kutyások tucatját szívatják meg vele.

Mit kéne figyelembe venni kutyás éttermi krúzingolások alkalmával?

1. PÓRÁZ

Hát az a helyzet, hogy ebben a szerkesztőségben senki sem szereti  a pórázt használni, legfőképpen Lola, a főszerkesztő. Pedig ha nincs rajta, akkor a kunyeravilágbajnokság beindul, felugró emberek és szétzúzott asztalok jelennek meg, szempillantás alatt eltüntetett falatok, melyek imént még a tányéron voltak. Vagy mégsem? Szóval a gond bennünk van, nem tanítottuk meg a kutyát étteremben, sőt még kocsmában sem viselkedni. Ne menjen oda másokhoz addig, amíg erre engedélyt nem ad a Gazdi. Ha Lolát ki is kötjük a lábunkhoz, óriási nyafogásba kezd, ami egy idő után már annyira irritáló, hog tényleg nem csodálkozom azon, szólnak, húzzunk már el. Emiatt kizárólag olyan helyeken bukkanhat fel, mint pl. a Kertem nyáron, ami alapból is pont úgy néz ki, mint egy kennel.

2. UGATÁS

Ha nem képes befogni a dumát, mert otthon is ugatva könyörgi ki magának a figyelmet, netán a jutifalatokat, akkor nincs mit csodálkozni. Egy átlag nem kutyásnak irritáló fülzörej kedvencünk imádnivaló követelődzése. Nem beszélve arról, hogy vannak emberek, akik félnek az ugatástól, mert a támadás jelének tartják. Szegény ördögök, most mit magyarázzunk nekik? Egyszerűbb, ha megkíméled a kutyádat ettől a kínos szituációtól.

3. KUNYERÁLÁS

Tilos. Ameddig a szomszéd asztaltól oda nem hívják a kutyát, semmiképp se engedjük oda, és a hívást is többször gondold meg. Biztosan akarod, hogy más is etesse a kutyádat? Ez itt kezdődik. Az pedig gondolom alap, hogy a maradékodat nem a vendéglátós orra előtt a tányérból nyalatod ki. Ha nem nagyon izgat a kérdés, akkor is jobb nem arra nevelni a kutyát, hogy kiimádkozza a szájakból a falatot. Ennek is vannak ugyan elkanászosodási fokozatai, de ha másra nem is, gondoljunk arra, hogy a kutyák szervezete nem a rendszeres nassolgatásra van beállva. Ártunk nekik, ha ezt nem vesszük figyelembe.

4. ÖNZETLENSÉG

 

Nem várható el egy átlagosan nevelt kutyától, hogy hosszú órákat töltsön el egy asztal alatt, a lábadnál fekve. Ha ilyen az alkata, az szerencsés, és meglehetősen ritka. Éppen ezért álljunk mindig készen arra, hogy hamarabb távozunk, mint ahogy terveztük, ha azt látjuk, a kutyánk már nagyon izgága és nyugtalan.

5. ITATÁS

Itatókulacs, vagy hordozható tálka szintén alap, hogy legyen nálad. Persze a kutyabarát helyeken erre külön figyelnek, aranyosan megkínálják őket friss vízzel. De ez még nem mindenhol bevett, szokás. De a California Coffe Company-nél ez így megy.

Van egy oldal, a http://www.bringfido.com/restaurant/, ahol lenyűgöző számban találhatóak meg a kutyabarát kiskocsmák, sörözők, éttermek Európában. Mi kicsit le vagyunk maradva  ebben a kérdésben (is), de a Citydogs nem adja fel. Már vannak ugyan szép számban gyűjtőhelyek, de mi le is fogjuk járni mindegyiket és teszteljük amolyan szerkesztői móka keretében. Ha van tippetek, ötletetek, küldjetek kutyás spotokat nekünk, bármit, amit tesztelnétek. Ide lőjétek a javaslatokat: Info@citydogs.hu

képek forrása: google.com, fidoloves.com

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a