banner.jpg
Formatervezett kutyacuccok

Formatervezett kutyacuccok

A Designboom Magazin és a tokiói Torafu Építész Stúdió Kenya Hara japán art director és designer vezetésével  egy igen érdekes témában tartottak találkozót: a megbeszélés középpontjában egy  design körökben új téma, “Az építészet kutyáknak”, állt.  Az esemény apropóját egy jack russelnek szánt és wanmock-nak keresztelt kutyafüggöágy adta, ami különleges formatervezésű világával kutyákra szabott design tárgyak egész sorozatát indította el. Mitől különleges ez?


A “wanmock”, egy újraálmodott függőágy, amit a Csináld magad mottó ihletett. Egy függőágy, amit az ember a legjobb barátjának készít el. A Torafu Építész Stúdió célja olyan különleges  formatervezésű design tárgysorozat megalkotása, ami előtérbe helyezi a természetes anyagokat, úgy mint fa, vagy kartonpapír.
A Hara által megbízott designer csapat olyan személyreszabott tárgyakat, kutyaotthonokat talált ki  kutyáknak, amelyek mindegyike figyelembe veszi az adott fajtára jellemző jegyeket.  Ezeket a típusjegyeket figyelembe véve specifikus építészeti megoldásokat kínálnak kutyás ügyfeleik részére.
Lehet nézni a példákat, amiket a a funkció, a kutyák mérete, jellegzetes szokásaik (pl. a kutyák mindig alulról felfelé szemlélik gazdáikat, ehhez megfelelő kényelmes fekvőhely, játékos tárgyak, stb.) és testformájuk ihletett. Van közötte néhány igencsak érdekes...Nézzétek!

 

forrás: designboom.com

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2022 - CityDogs Készítette a