banner.jpg
Hogyan döntsük el, mi legyen a kutya neve?

Hogyan döntsük el, mi legyen a kutya neve?

Ha hamarosan új taggal bővül a család, máris kezdhetünk böngészni az ötletes és egyedi kutyanevek között. Azonban némelyikük hiába hangzik jól elsőre, nem biztos, hogy valóban beválik.

Cikkünk hasznos tippeket ad a névválasztáshoz:

  •  Rövid, legfeljebb két szótagos nevet válasszunk, amelyben van legalább egy magas magánhangzó, és magánhangzóra is végződik. Kéttagú nevet csak akkor adjunk, ha azt megfelelően lehet rövidíteni, hiszen úgyis a becenevén szólítjuk majd a kutyát (például Sir Lancelot – Lanci).
  •  Ne adjunk olyan nevet, amely hasonlít valamelyik parancsszóhoz – például Nem, Ül, Lábhoz –, ugyanis a kutya könnyen összekeverheti, mivel a hangok frekvenciáját, nem pedig az adott kifejezést ismeri fel.
  •  Az S-sel vagy K-val kezdődő nevek kifejezetten jó ötletnek számítanak, hiszen az ebek a magas frekvenciájú hangokat különösen jól hallják, így jobban felkapják rá a fejüket.
  •  Próbáljunk egyedi nevet adni; ezzel elkerülhetjük, hogy egy a kutyások által gyakran látogatott helyeken, például a közeli parkban egy egész falka vesse ránk magát a saját ebünk helyett.
  •  Mivel a nevet nemcsak szűk családi körben, hanem nyilvános helyen is használjuk majd, ne válasszunk megbotránkoztató, csúnya, trágár vagy félreérthető neveket (például: Tolvaj).
  •  Amennyiben tiszteletből valamelyik ritka névvel rendelkező rokonunk vagy ismerősünk után szeretnénk elnevezni a kutyát, először inkább kérdezzünk rá, hogy nem zavarná-e, hiszen nem biztos, hogy az illető valóban megtiszteltetésnek értékeli majd az ötletünket.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő nevet, adjunk neki egy nap próbaidőt, mielőtt véglegesítenénk. Ennyi idő alatt kiderül, valóban megfelel-e. Az elején rendszeresen jutalmazzuk meg a kutyát, ha hallgat új nevére; így hamarabb meg fogja tanulni.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a