banner.jpg
Hogyan lehet megelőzni a kutyák arcduzzanatát

Hogyan lehet megelőzni a kutyák arcduzzanatát

Ha tudja, hogy kutyája allergiás , próbálja meg minimalizálni az allergéneknek való kitettséget. Ha állatorvosa jóváhagyja, megelőzésként használjon antihisztaminokat. Ha ismert, hogy kutyájának vakcinareakciói vannak, győződjön meg róla, hogy állatorvosa tudja, hogy kutyája előzetesen kezelhető legyen, minimalizálva a reakciót. Ha azt látja, hogy kutyáját poloska megcsípte, méh csípte meg, vagy más módon allergén hatásának van kitéve, azonnal kezelje antihisztaminnal (ebben kérjen tanácsot állatorvosától).

Könnyen megelőzheti a legtöbb fogászati ​​problémát , ha gondosan ápolja kutyája fogait . Kezdjen el egy fogászati ​​rutint kutyája számára, és tartsa be azt. A kutyájánál sokkal kisebb valószínűséggel alakul ki fogászati ​​probléma, és Ön nagyobb valószínűséggel kapja el a problémákat korán.

A traumákat nem mindig lehet megelőzni, de lépéseket tehet kutyája általános biztonsága érdekében. Ne hagyja, hogy kutyája szabadon kóboroljon , és ne játsszon pórázon kívül nem elkerített területeken. Felügyelje a más állatokkal való interakciókat, így megelőzheti a harcokat . Azonnal vigye el kutyáját állatorvoshoz, ha bármilyen sérülés történik.

A daganatokat és a rákot nem igazán lehet megelőzni. A korai fellépés azonban minimálisra csökkentheti az okozott károkat. Ha azt veszi észre, hogy kutyájának arca bedagadt, fontos, hogy azonnal cselekedjen.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a