banner.jpg
Hogyan válasszunk etetőtálat a kutyának?

Hogyan válasszunk etetőtálat a kutyának?

Azt gondolnánk, mindegy, miből eszik a kutya; pedig ez nem feltétlenül igaz. A citydogs.hu cikke segítségével könnyebben kiválaszthatjuk az ideális etetőtálat az ebnek.

Rozsdamentes acél etetőtál

A rozsdamentes acél etetőtál előnye, hogy strapabíró, könnyen tisztítható, olcsó, illetve, hogy az alján található guminak köszönhetően nehezebben borítja fel a kutya. Hátránya viszont, hogy nem válogathatunk túl sok szín és forma közül.

Műanyag etetőtál

A műanyag tálak előnye, hogy számtalan méretben, színben és formában kaphatók, könnyen tisztíthatók, olcsók, és nem törnek el egykönnyen. Hátrányuk azonban, hogy a kutya összerágcsálhatja, a nyálas felületeken pedig baktériumok telepedhetnek meg.

Kerámia etetőtál

A kerámia tálak mázas felületüknek köszönhetően szintén könnyen tisztíthatók, illetve egyediek és igényesek. Hátrányuk viszont, hogy könnyebben törnek.

Automata etetőtál

Az egy tárolóedényhez rögzített (általában műanyag) tálba előre adagolhatjuk az eledelt vagy a vizet. Azonban célszerűbb inkább csak az utóbbi célra használni, hiszen ellenkező esetben nem tudnánk ellenőrizni, mennyit eszik a kutya.

 

 

Megemelt etetőtál

 

A fa, fém vagy műanyag állványon álló két tálba a nagyobb testű kutyák számára tehetünk vizet és eledelt, így kényelmesebben hozzáférnek; és ha a fal mellé helyezzük az etetőt, az fel sem borul. A szakértők szerint kevésbé áll fenn az emésztési problémák kockázata, ha a kutya ilyen tálból eszik.

Utazó etetőtál

Egy ilyen tálból egyszerűen megetethetjük a kutyát a kiránduláson, a parkban vagy a nyaralás alatt. Az általában műanyagból készült, összecsukható tálakhoz praktikus tartó is jár. Ha az eb gyakran velünk tart az utazásokra, érdemes beruháznunk egy utazó etetőtálba, hiszen nem kerül sokba.

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a