banner.jpg
Milyen kutyát válasszon egy lusta gazdi?

Milyen kutyát válasszon egy lusta gazdi?

Szoros időbeosztás vagy kis lakás mellett sem kell lemondanunk a kutyáról, azonban mozgásigényes fajtát ne válasszunk, hiszen nem tudnánk megfelelően gondoskodni róla.

Cikkünk segít azoknak a leendő gazdiknak, akik nem szeretnék naponta sétáltatni kedvencüket, így egy kevésbé energikus kutyát keresnek.

Kis helyigényű kutyák

A bolognai pincs jó választás lehet, hiszen nincs szüksége nagy térre, jellemző egészségügyi problémáktól mentes, elég neki alkalmanként egy-egy séta, és szőrét hossza ellenére is elegendő közepes gyakorisággal ápolni.

A kínai eredetű japán csin csendes, jó természetű kutya, aki szintén nem igényel nagy teret és sok mozgást sem. Elég néha elvinni egy rövid sétára, hiszen a túl sok testedzés légzési problémákat is okozhat nála. Alkalmanként egy-egy séta elegendő

Az angol agár nagyobb és gyorsabb kutya, ennek ellenére nem igényel nagy teret és különösebb ápolást sem.

A bullmasztiff szintén nem túl energikus fajta, és sok hely sem kell neki. Jól érzi magát a lakásban a kanapén; elég, ha alkalmanként elvisszük egy hosszú, lassú ütemű sétára. Rövid szőre sem igényel különösebb ápolást.

A mopsz szintén tartható lakásban, és nem igényel nagy helyet vagy sok mozgást; a szőrét viszont rendszeresen ápolni kell. Jól érzik magukat a lakásban

A Glen of Imaal terrier kis hely- és mozgásigényű kutya. Remekül elvan a lakásban vagy egy kis kertben. A testéhez képest rövid lába van, így a futkározás vagy az ugrándozás nem az ő stílusa. A rövid sétákat kedveli, de nincs rá szüksége minden nap.

A bulldog izmos, de kis méretű kutya, aki jól érzi magát a lakásban. Nem túl aktív, de könnyen elhízhat, így némi mozgásra szükség van, illetve a ráncait is ki kell tisztítani.

A legkisebb kutyafajta, a csivava megelégszik egy minimális térrel. Akár rövid, akár hosszú a szőre, az különösebb ápolást nem igényel. Mozgásigénye is minimális: néha egy-egy rövid séta megteszi. Azt azonban ne engedjük, hogy meghízzon, mert a túlsúly komoly egészségügyi problémákat okozhat nála.

 

Ügynökségi zóna

Hirdetés

Heti tipp

Ajánló

© 2024 - CityDogs Készítette a